vrijdag 5 oktober 2018

Politie Stolkertsijver accepteert 5 kilo cocaïne en Euro 3.000 als 'zwijggeld'

Man en vrouw die 10 kilo cocaïne in auto vervoerden na aanhouding snel vrijgelaten


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, vrijdag 5 oktober 2018, dat de politie van Stolkerstijver zaterdag 29 september 5 kilo cocaïne en Euro 3.000 als zwijggeld heeft ontvangen. Op die bewuste avond hielden agenten een personenwagen staande, waarbij bestuurder B. en een vrouw werden aangehouden. Bij onderzoek in het voertuig bleek, dat er in twee tassen samen 10 kilo cocaïne was verborgen. De politie heeft de drugs in beslag genomen.

Volgens B. is hij tijdens de aanhouding door de politie van Stolkertsijver mishandeld en in de boeien geslagen samen met de vrouw. De vrouw heeft op vragen van de politie aangegeven aan wie de cocaïne toebehoort. In opdracht van de politie heeft zij gebeld met de verstrekker en hem werd  gevraagd om zich op de controlepost te melden. De man gaf gevolg hieraan en verscheen ook daadwerkelijk op de controlepost.

Volgens de vrouw moest zij de drugs vervoeren naar Albina, maar omdat zij niet in het bezit is van een rijbewijs, benaderde zij aangever B. om de rit te rijden. Aangekomen op Stolkertsijver onderhandelde de verstrekker met de politie. Hierna kreeg hij 5kilo van de onderschepte cocaïne terug van de politie en moest hij Euro 3.000 betalen. De cocaïne en het geld kreeg de politie om de zaak te laten voor wat het was. De verstrekker mocht de post verlaten met de andere tas waarin 5 kilo coke zat

De aangehouden verdachten, B. en de vrouw, waren vanaf dat moment vrij en mochten samen met de verstrekker de plaats verlaten. Zij hebben hun eerder in beslag genomen documenten en alle persoonlijke spullen in ontvangst genomen.

Na een en ander heeft B. aangifte gedaan bij de politie van Nieuwe Haven in Paramaribo. Daar heeft de politie hem met een doktersverklaring verwezen naar de Spoedeisende Hulp. Hij werd daarbij gevraagd om na de medische behandeling terug te komen op het bureau.

De man vindt. dat de politie hem aan het lijntje heeft gehouden en dat zij de zaak niet adequaat heeft aangepakt. Hierna deed B. zijn beklag bij de afdeling Narcotica Brigade. Ook daar heeft hij geen hulp gevonden.

Waarnemend regiocommandant Oost van het Korps Politie Suriname Glenn Fernand bevestigt deze aangifte. Volgens Fernand is deze zaak reeds overgedragen aan OPZ (Onderzoek Personeelszaken). Zij zijn belast met het verdere onderzoek.

Eerder heeft het dagblad al over de werkwijze van de politie bij de controlepost Stolkerstijver geschreven. Toenmalig regiocommandant Ruben Peiter had het bericht bevestigd, dat de korpsleiding op de hoogte is van zaken waarin politiemannen van deze controlepost, althans de leden van RBT (Regio Bijstand Team) die daar opereren, mensen afpersen. De leiding heeft de zaak zo gelaten, waardoor er steeds meer mensen slachtoffers worden van deze corrupte politieambtenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten