vrijdag 5 oktober 2018

Buitenlandse toeristen zwemmen met zeeleeuwen bij rotsachtige eilanden voor kust Lima, Peru

(Bron foto: Rodrigo Abd/AP)
Activisten waarschuwen dat ecotoerisme gevaarlijk en ontwrichtend kan zijn voor de wilde dieren


Buitenlandse toeristen trekken massaal naar een groep rotsachtige eilanden op enkele kilometers voor de kust van de hoofdstad van Peru voor een unieke ervaring: een kans om te zwemmen met zeeleeuwen. 

De 39 rotsachtige eilanden in de buurt van Lima zijn de thuisbasis van een onnoemlijk aantal zeeleeuwen die zich netjes baden en zich tegoed doen aan de overvloedige vissen die gedijen in de stroomversnelling van Humboldt.


Maar, activisten waarschuwen dat de grotendeels ongereguleerde activiteit van het ecotoerisme potentieel gevaarlijk en ontwrichtend kan zijn voor de wilde dieren en hun leefgebied.

Vorig jaar bezochten meer dan 20.000 toeristen het zeeleeuwreservaat, volgens de regering, met de meeste stops op het eiland Palomino op ongeveer 5 kilometer van de kust. Veel toeristen zwemmen op een steenworp afstand van de gigantische zoogdieren en snappen selfies in de buurt van de rotsen.


Kleine motorboten zorgen ervoor, dat de toeschouwers de hele dag langs het eiland varen. Lokale touroperators zijn dankbaar voor de boost.

Peru heeft een groeiende reputatie verworven voor gerechten van wereldklasse, en de zeeleeuwen zijn een ander aanbod geworden voor reizigers die op zoek zijn naar bekendere attracties zoals de Inca-site van Machu Picchu.

(SurinameMirror/The Province/The Associated Press/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten