vrijdag 19 oktober 2018

Chinees staatsenergiebedrijf overweegt offertes uit te brengen voor Braziliaanse waterkrachtcentrales

(Bron foto: Petro Noticias)
China's Power Investment Corporation aast op twee waterkrachtdammen en thermische centrales


China's Power Investment Corporation voert besprekingen voor het verwerven van twee extra hydro-elektrische dammen en thermische centrales in Brazilië, aldus een persoon met kennis van de zaak  donderdag 18 oktober 2018 tegen persbureau Reuters. 

Een van de waterkrachtcentrales is Usina Três Irmãos, een stuwdam van 800 MW in de staat Sao Paulo, gecontroleerd door de Braziliaanse infrastructuurgroep TPI - Triunfo Participações e Investimentos SA, voegt de persoon toe, die overigens om anonimiteit heeft verzocht.

De Braziliaanse krant Valor Economico meldde donderdag de besprekingen over Tres Irmaos op zijn website. State Power en Triunfo reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. Maar, de bron stelde, dat een onderhandeling met Triunfo niet gemakkelijk zal zijn, omdat het bedrijf eerder deze maand werd uitgekozen door Braziliaanse openbare aanklagers wegens het niet samenwerken in een corruptiezaak die de tolwegoperatie van het bedrijf onderzoekt.

Het Chinese energiebedrijf zal naar verwachting tegen het einde van de maand een bindend bod uitbrengen voor de controle over de waterkrachtcentrale van Santo Antonio, in de noordelijke staat Rondonia. De gesprekken om de dam te krijgen zijn al bijna twee jaar aan de gang.

State Power overweegt ook een bod uit te brengen op twee kolencentrales die het Franse Engie SA bezit in de Zuid-Braziliaanse staten Santa Catarina en Rio Grande do Sul. Engie zette de centrales zes maanden geleden te koop. Engie reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Adriana Waltrick, Braziliaans directeur van State Power, vertelde in mei aan Reuters, dat het bedrijf wilde blijven investeren in overnames nadat hij 2.25 miljard dollar had betaald voor een licentie voor de exploitatie van de waterkrachtcentrale São Simão, die eerder werd gerund door Companhia Energética de Minas Gerais, een staatsbedrijf.

(Suriname Mirror/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten