vrijdag 19 oktober 2018

Aartsbisdom Tijuana, Mexico, bevestigt moord op priester Ímar Arturo Orta

Arturo Orta de zevende priester die dit jaar in Mexico is vermoord... - Twee priesters vermist



Het aartsbisdom Tijuana heeft de dood bevestigd van priester Ímar Arturo Orta. Het gaat om de zevende priester die dit jaar in Mexico is vermoord. Volgens lokale media werd de priester al enkele dagen vermist.

Op 12 oktober vonden de autoriteiten een dode man met verschillende schotwonden in een verlaten auto. Het aartsbisdom Tijuana bevestigt nu dat het de vermiste priester betreft.


Een anonieme medewerken van het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de dood van de priester als moord wordt onderzocht, meldt persbureau AP.


Orta is een van de tenminste 26 priesters die sinds 2012 in Mexico zijn vermoord. Het gaat om de zevende priester die dit jaar is vermoord. Ook worden momenteel twee priesters vermist.

In een verklaring, op 14 oktober gepubliceerd, heeft aartsbisschop Francisco Moreno Barrón van Tijuana zijn 'diep verdriet' kenbaar gemaakt.

De priester was werkzaam als pastoor van de H. Koning van Frankrijk parochie in Tijuana, een gebied aan de grens met de Amerikaanse Staat California. 'De dood van Padre Arturo is een groot verlies voor ons bisdom, maar bovenal een groot verdriet voor zijn parochiegemeenschap', aldus de aartsbisschop.


De Mexicaanse bisschoppenconferentie heeft in een verklaring de autoriteiten verzocht om zo spoedig mogelijk opheldering te geven over de moord.

(Suriname Mirror/El Diario de Chihuahua/Katholiek Nieuwsblad/Twitter/CNA/Aleteia/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten