vrijdag 19 oktober 2018

Agent op Martin Luther Kingweg neergeschoten door verdachte van beroving te Houttuin

Verdachte - oude bekende van de politie - op de vlucht door agenten in onderbenen geschoten


Een politieagent is vanmorgen, vrijdag 19 oktober 2018, iets over zeven uur op de Martin Luther Kingweg neergeschoten. Dat meldt het Korps Politie Suriname. De agent was op zijn motor het verkeer aan het regelen, toen hij door een burger werd geïnformeerd, dat een man die op dezelfde weg liep vermoedelijk deel uitmaakte van een groep van ten minste vier mannen die eerder op de ochtend een beroving had gepleegd in een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin, waar een jachtgeweer werd buitgemaakt. 

De agent besloot de man staande te houden. Bij die gelegenheid trok de man een vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op de politieman die in een onderbenen werd geraakt. De schutter sloeg vervolgen op de vlucht.

De gewonde politieman werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo en verkeert buiten levensgevaar.

Het gebied werd door verschillende politie-eenheden uitgekamd op zoek naar de schutter. De vermoedelijke schutter werd na ongeveer twee uren door de politie gesignaleerd en aangehouden waarbij hij schotwonden heeft opgelopen aan zijn onderbenen. Ook hij werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.

De man blijkt Franklin H. te zijn, een oude bekende van de politie. Het vuistvuurwapen werd gevonden in de berm langs de Martin Luther Kingweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten