maandag 1 oktober 2018

45 Gewonden door plotselinge turbulentie op binnenlandse vlucht Mexico

Chaos op vlucht 423 van Guadalajara naar Tijauna


CEO Enrique Beltranena van Volaris: 'Passagiers gewond geraakt, omdat ze zich niet aan de instructies hadden gehouden'


Een vliegtuig op een binnenlandse vlucht in Mexico ondervond zo'n ernstige turbulentie, dat 45 passagiers gewond raakten. Vlucht 423 van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Volaris vertrok op 26 september 2018 van Guadalajara naar het noordwesten richting Tijauna. 

Op een gegeven moment, tijdens de drie uur durende reis, kwam het vliegtuig in een aantal extreme luchtturbulenties terecht wat chaos veroorzaakte in de cabine.

Een door een van de passagiers gemaakte video toont open geklapte bagageruimtes boven de passagiers waardoor de inhoud in het gangpad belandde.



De man filmt zijn eigen bebloede knokkels. Een gewonde persoon is in het gangpad te zien, terwijl verschillende anderen voor hem hurken. Een bemanningslid kan worden gehoord met het verzoek om een ​​arts via de intercom.



Medische diensten haastten zich om naar het vliegtuig te gaan zodra het landde op de luchthaven van Tijuana.

Een totaal van 45 mensen raakte gewond en moest worden behandeld door paramedici, terwijl 12 naar een ziekenhuis moesten worden gebracht. Twee stewardessen kregen ook medische hulp.

In een verklaring zei CEO Enrique Beltranena van Volaris, dat veiligheid een topprioriteit was voor de luchtvaartmaatschappij en beweerde dat passagiers gewond waren geraakt, omdat ze zich niet aan de instructies hadden gehouden. 'We zullen sterk blijven aandringen op onze boodschap aan de passagiers om hun veiligheidsgordels te allen tijde vast te maken.'

(Suriname Mirror/Newshub/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten