maandag 1 oktober 2018

Ingebruikname nieuwe bus stopplaats in Tuberoos Straat te Zorg en Hoop, Paramaribo

(Bron foto's: NII)
Voorheen stopten de bussen bij bushuisje iets voorbij fastfoodketen Wolly’s


Verschillende afdelingen van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie zijn in de afgelopen periode druk bezig geweest met de aanleg van een nieuwe bus stopplaats, aan de Tuberoos Straat te Zorg en Hoop. Het is de bedoeling dat deze nieuwe bus stopplaats met ingang van vandaag, maandag 1oktober 2018, in gebruik wordt genomen, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Volgens Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer binnen het ministerie, zullen alle lijn- en schoolbussen die richting het centrum van Paramaribo rijden, vanuit de mr. Jaggernath Lachmonstraat, in de Leliestraat moeten afslaan, om vervolgens in de Tuberoos Straat hun passagiers af te zetten en of op te halen.

Eerder stopten de bussen bij het bushuisje iets voorbij de fastfoodketen Wolly’s, maar dat was gelet op verschillende omstandigheden niet verantwoord. In de meeste gevallen werden er onnodige opstoppingen veroorzaakt. Met de in gebruik genomen bus stopplaats zal dit achterwege blijven.

In de Tuberoos Straat geldt een stopverbod voor beide zijden van de weg. Bestuurders mogen niet op de weg stilstaan. Bij de bus-inham mogen uitsluitend bussen stoppen.

Het verkeer vanuit de mr. J. Lachmonstraat met bestemming linksaf naar de Primulastraat, dient via de Leliestraat en de Tuberoos Straat te rijden. Naast de bus stopplaats aan de Tuberoos Straat komt er ook één aan de Margrietstraat, ter hoogte van de technische school, te staan.

Henk Wip verwacht dat alle lijn- en schoolbuschauuffeurs zich zullen aanpassen aan de wijzigingen voor het vlot verloop van het verkeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten