maandag 1 oktober 2018

NPS-voorzitter Rusland: 'Huidige vorm van leiderschap zal ons geen ontwikkeling brengen'

(Bron foto: NPS)
NPS herdenkt 72e verjaardag van de partij in partijcentrum Grun Dyari


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal deskundig en strategisch leiderschap inzetten om de ingewikkelde vraagstukken zowel nationaal als internationaal aan te pakken. Daar staat de NPS garant voor, zei partijvoorzitter Gregory Rusland zaterdagavond bij de herdenking van de 72ste verjaardag van de partij in Grun Dyari, aldus Starnieuws vandaag, maandag 1 oktober 2018. 

Rusland stond stil bij de vele uitdagingen die worden ervaren en noemde enkele waar de partij zich mee bezighoudt.

• Internationale ontwikkelingen en de keuzes die Suriname maakt met landen zoals Venezuela, Turkije en Rusland. De relatie USA en Europa en Noord-Korea.

• Brengen van Foreign Direct Investment op een eerlijke manier ten nutte van het totale volk, dus niet slechts voor een kleine groep. Bedrijven zijn geïnteresseerd, maar ze hebben zoveel vragen over de risico's voor investeren in Suriname.

• Lokale management vaardigheden voor ontwikkeling van diverse belangrijke sectoren zoals onderwijs (goede communicatie en tevreden menskracht en faciliteiten), gezondheidszorg (goede en specialistische zorg met voldoende medicamenten en materiaal). Doelen vaststellen en met kunde die bereiken. Weten hoe je mensen voor de doelen kan winnen.

• Wederopbouw van instituten en ontwikkeling van nieuwe met het Surinaamse belang voor ogen en niet het persoonlijk belang van enkelen.

• Leningen voor infrastructuur zoals van China voor wegen, luchthaven, Telesur en dergelijke met gevaar zoals in Afrika nu. Daar worden bedrijven en faciliteiten door de Chinezen overgenomen.

• Goede voorbereiding voor mogelijke oliefondsen vooral offshore.

• Geen autoritair leiderschap waarbij je als De Nationale Assemblee wordt gezegd dat je de overeenkomst mag doornemen en bediscussiëren, maar dat deze zoals voorbereid door de presidentiële commissie, wordt getekend.

'Deze vorm van leiderschap zal ons geen ontwikkeling brengen', stelde Rusland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten