zondag 30 september 2018

Vakbondsleider Valies spant Kort Geding aan tegen minister Ferrier

'De minister heeft mij willen criminaliseren'


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), spant een Kort Geding aan tegen minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Deze zaak staat los van de opschorting van de actie die voor morgen gepland stond. 

Uit respect voor vicepresident Ashwin Adhin is tijdens een spoed algemene ledenvergadering van de BvL en ALS gisteren besloten om 1 oktober niet te gaan staken, zo bericht Starnieuws vandaag, zondag 30 september 2018.

Valies heeft tijdens een persconferentie gisteravond benadrukt, dat de minister hem heeft willen criminaliseren. Ferrier zei in het programma 'Bakana Tori' op de staatspropaganda-radiozender SRS dat Valies Srd 217.000 aan fictieve uren heeft geclaimd. Dit bedrag zou hij onterecht hebben ontvangen, maar de mensen hebben zich volgens de minister goed ingedekt. Hier zou het zinloos zijn om de procureur-generaal in te schakelen, zo sprak Ferrier.

Valies had Ferrier uitgedaagd om haar beweringen hard te maken. Daartoe had zij vrijdag tot vijf uur 's middags de tijd. De minister heeft de gewraakte uitspraak dat leerkrachten 'wave' kopen met geld bestemd voor de permanente educatie. Deze uitlating heeft gezorgd voor een storm van kritiek. De minister heeft haar verontschuldigingen daarvoor aangeboden.

Valies stelde gisteravond, dat al de andere eisen die gesteld zijn door de BvL en ALS recht overeind staan. Naast financiële aspecten, gaat het ook om de werkomstandigheden, de situatie op de scholen, waar volgens de bonden basale zaken ontbreken, gebrek aan leermiddelen, continuïteit in leermethode en het mutatiebeleid.

Dinsdag zal een overleg tussen de minister en de bonden zijn, door tussenkomst van de vicepresident.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten