zondag 30 september 2018

OM lijkt met twee maten te meten in aanklachten vàn en tègen activiste Maisha Neus/Strei!

Neus: 'Tempoverschil in behandeling aanklachten'


Tegen activiste Maisha Neus is op 10 september een klacht gedeponeerd bij de procureur-generaal door minister van Financiën Gillmore Hoefdraad met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging voor onder andere valse beschuldiging van een politiek ambtsdrager. Ook zou Neus nog zes andere artikelen uit het Wetboek van Strafrecht hebben overtreden. 

'Ik ben nu zowel verhoord in de zaak van ex-minister Wijnerman tegen mijn persoon en in de zaak van minister Hoefdraad tegen mijn persoon.' Neus zegt zondag 30 september 2018 in het Dagblad Suriname verbaasd te zijn, dat het proces tegen haar zeer spoedig verloopt. 'Binnen twee weken is er al actie ondernomen. Ik vraag mij af of minister Hoefdraad en ex-minister Wijnerman al zijn gehoord als verdachte in de door Strei! gedeponeerde zaak', vraagt Neus zich af.

De Strei!-voorzitster vraagt zich af waarom in het inmiddels zes weken geleden ingediende dossier met strafklacht door Strei!, met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging van een ambtsdrager, er nog geen reactie is gekomen vanuit het Openbaar Ministerie (OM). 'Ook vraag ik mij af hoe de procureur-generaal, ondanks dat er een lopende zaak is tegen minister Hoefdraad en Wijnerman, wel hun smaad- en lasterzaak heeft aanvaard, terwijl er nog geen uitspraak is gedaan door de rechter inzake het tegen hun ingediende strafklachtdossier?'

Als de strafklacht tegen Adelien Wijnerman en Hoefdraad nog niet onderzocht is, kan niet voorshands worden aangenomen, dat daarin valse aantijgingen zijn opgenomen en zou derhalve met het onderzoek tegen Neus gewacht moeten worden.

'Ik hoop dat de procureur-generaal zuiver handelt en alle zaken even serieus behandelt en tevens ook communiceert met alle betrokkenen ten aanzien van de status en het verder verloop van het proces.'

Neus geeft aan, dat een aantal uitspraken van haar op Facebook aanleiding is geweest voor de strafrechtelijke vervolging. Ook een uitspraak over de Fitch-rating en het beschuldigen van het overschrijden van het obligoplafond maken volgens Neus onderdeel uit van de aanklacht tegen haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten