zondag 30 september 2018

Aangekondigde staking leerkrachten opgeschort 'uit respect voor vicepresident Ashwin Adhin'

De leerkrachten worden opgeroepen om maandag normaal naar school te gaan


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben zaterdag 29 september 2018 besloten de staking die aangekondigd was voor maandag op te schorten, uit respect voor vicepresident Ashwin Adhin. Hij had in een brief aan de bonden aangegeven, dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bereid in overleg te treden, maar in niet een sfeer van conflict. Dit meldt Starnieuws.

De BvL en ALS hebben zaterdagmiddag een spoed algemene ledenvergadering gehouden over de brief van Adhin, als antwoord op een schrijven van de onderwijsbonden. Zij hadden de vicepresident aangegeven, dat minister Ferrier niet wil communiceren met de bonden. De regering werd gevraagd in te grijpen.


Na de algemene ledenvergadering heeft vakbondsleider Wilgo Valies gezegd, dat andere stappen ondernomen zullen worden. Maar uit egard voor het overleg dat Adhin in het vooruitzicht heeft gesteld, tonen de bonden ook hun goede wil.

De vele problemen in het onderwijs en de werkomstandigheden moeten worden aangepakt. Er zijn veel problemen waarmee de leerkrachten worden geconfronteerd. De leerkrachten worden opgeroepen om maandag normaal naar school te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten