dinsdag 11 september 2018

Tarieven Nationale Basiszorgverzekering alsnog fors omhoog

'Na invoering Wet Nationale Basiszorgverzekering in 2014 stijgende trend te zien in kostenpakket'


De Raad van Ministers heeft besloten de tarieven van de Nationale Basiszorgverzekering te verhogen. De wijziging van de tarieven vindt plaats op basis van exercities van onder meer de Zorgraad en het secretariaat van de Onderraad Sociaal Zekerheidsstelsel. Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 11 september 2018

De verhoging vanaf 21 jaar is Srd 95 per maand en vanaf 60 jaar moet Srd 137 per maand extra worden neergeteld.

 Bij Staatsbesluit worden de premiebedragen per maand als volgt gewijzigd:

- 0 tot en met 16 jaar wordt Srd 87 in plaats van Srd 55. 
- 17 tot en met 21 jaar wordt Srd 119 in plaats van Srd 75.
- 21 tot en met 59 jaar gaat naar Srd 260 in plaats van Srd 165. 
- 60 jaar en ouder wordt Srd 377 in plaats van Srd 240. 

De regering gaat ervan uit dat met de aanpassing van de premie en het pakket aan verzekerde voorzieningen, de dienstverleners beter in staat zullen zijn om de verzekerden van afdoende en kwalitatieve diensten te voorzien en dat de zorg gegarandeerd is. Verwacht wordt dat de zorgverzekeraars vlotter aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

In de wet is bepaald dat de regering de tarieven bij Staatsbesluit kan wijzigen. Het is dus niet nodig om weer naar De Nationale Assemblee te gaan voor wijzigingen van de tarieven. De regering geeft aan, dat in de periode na de invoering van de Wet Nationale Basiszorgverzekering in 2014, door uiteenlopende redenen een stijgende trend is te zien in het kostenpakket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten