dinsdag 11 september 2018

'Er is sprake van achterstallig onderhoud van enkele tientallen jaren in elektriciteitswereld'

'We hebben landelijk enorm veel projecten in uitvoering, voor een bedrag van ruim Srd 1.8 miljard'

'Als je een bedrijf structureel gezond wil houden dan doe je dat met investeren in het trainen van het personeel'


'Er is sprake van achterstallige onderhoud van enkele tientallen jaren in de elektriciteitswereld. Op vele gebieden moet geïnvesteerd worden om verbetering aan te brengen', aldus Rabindre Parmessar, algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zaterdag in Nickerie, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 11 september 2018.

Volgens de directeur is er ook veel gaande binnen het bedrijf. 'We hebben landelijk enorm veel projecten in uitvoering en het gaat om een bedrag van ruim Srd 1.8 miljard dat geïnvesteerd zal worden de komende vier jaren. Het bedrijf is landelijk bezig, met ondersteuning van de Caribische Ontwikkelingsbank, om de bestaande straatverlichting te vervangen met nieuwe led-lampen.'

De directeur vraagt de gemeenschap van Nickerie om geduld. Volgens Parmessar wordt er niet meer gewerkt met de oude technologie, omdat dat verspilling van energie betekent, 'maar we gaan led-lampen plaatsen waardoor er minder energie gebruikt zal worden'. Hij hoopt het project in maximaal een jaar volledig te hebben uitgevoerd.

De directie heeft geloof en vertrouwen in eigen kader. 'Als je een bedrijf structureel gezond wil houden dan doe je dat met eigen kader en daaraan besteden wij extra aandacht, vandaar dat wij ook investeren in het trainen van het personeel.' 

Het is het bedrijf ook gelukt de achterstand in aansluitingen in te halen. 'Vorig jaar hebben wij een record gehad van meer dan tienduizend aansluitingen.' Tegenwoordig hoeven personen niet lang te wachten om aangesloten te worden op het EBS-net. 'We reageren eerder op noden van de samenleving waardoor het bedrijf ook klantvriendelijker is geworden. We zijn nog niet waar we moeten wezen, maar onze mensen zijn aardig op weg', aldus Parmessar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten