dinsdag 11 september 2018

Alleen mensen (18+) met 'customer card' mogen nog deelnemen aan Suribet-gokspelletjes

'We willen efficiënt en effectief inspelen op een maatschappelijk vraagstuk'

NPS-Assembleelid Etnel vraagt zich af of de introductie van de klantenpas gokverslaving zal tegengaan


Het beeld van minderjarigen in gokcentra van Suribet moet binnenkort verdwijnen. Het bedrijf introduceert een ‘customer card’ voor mensen boven de achttien jaar. Alleen mensen met een kaart mogen meedoen aan de gokspelen. 

'We verwachten wel een terugval', zegt Suribet-directeur Ashwien Surjbalisingh. Wie een kaart wil, moet zich legitimeren. 'We willen efficiënt en effectief inspelen op een maatschappelijk vraagstuk', zegt Surjbalisingh.

De pasjes zijn nu alleen verkrijgbaar bij enkele Suribetkantoren in Paramaribo en binnenkort ook bij topverkopers in en buiten Paramaribo. Suribet streeft ernaar dat binnen vier maanden alle spelers een kaart hebben. Tot dan kunnen gokkers nog zonder kaart spelen.


NPS-parlementariër Patricia Etnel is positief over het initiatief. 'Mijn zorg is de controle. Denk je echt dat een winkelier erop gaat letten wie er allemaal gebruikmaken van het pasje? Ik denk het zelf niet.' Zij vraagt zich af of de introductie van de klantenpas gokverslaving zal tegengaan. 'Als je kijkt naar de leeftijd, achttien jaar en ouder, denk ik dat je het probleem eigenlijk gewoon verschuift.' Ze vindt controle en goed onderzoek daarom belangrijker.

Voor NDP-parlementariër Roché Hopkinson is de actie van Suribet aan te moedigen. 'Ze hebben in elk geval geen houding van: als het geld maar binnenkomt.' Hij is echter voorstander van wet- en regelgeving en de naleving daarvan. 'Ik snap dat in deze harde economische tijd iedereen zijn geluk probeert te beproeven, maar ik pleit voor controle en regelgeving om dit te beheersen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten