dinsdag 11 september 2018

Noodlijdend Insel Air op Curaçao ontslaat meer personeel dan eerder gemeld

Zo'n 60 procent huidig personeelsbestand van ongeveer 175 moet alsnog afvloeien

'Een deel van de leden is bereid gebruik te maken van het vrijwillig ontslag'


Bij Insel Air, dat momenteel dagelijks worstelt om te overleven, moeten nog meer personeelsleden naar huis dan op 31 augustus al werd gemeld. Toen werd in de schuldeisersvergadering gesteld, dat het vliegbedrijf plannen had om op korte termijn 45 tot 55 werknemers te ontslaan. 

Het ziet er nu naar uit - zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 11 september 2018 - dat ongeveer 60 procent van het huidige personeelsbestand van ongeveer 175 alsnog moet afvloeien. Dat komt neer op een afslanking met nog eens zo’n 90 personen, waarna Insel Air International – dat met de verlengde surseance van betaling op het randje van de afgrond balanceert – nog maar 85 medewerkers overhoudt.

De werknemers hebben nog tot morgenmiddag de gelegenheid om vrijwillig hun vertrek te melden. Als er dan te weinig personeel vrijwillig is opgestapt, dan volgt het verzoek om een vergunning voor (massa)ontslag; gedwongen ontslagen dus.

Vakbond UGTK/Cadmu (Union General Trahado di Korsou/Curaçaosche Algemene Dok- en Metaalbewerkers Unie) heeft gisteravond vergaderd met de personeelsleden van Insel Air.

'Een deel van de leden is bereid gebruik te maken van het vrijwillig ontslag. Voorwaarde is wel, dat de leiding zich aan de geldende opzegtermijn houdt en dat de cessantia wordt uitbetaald. De leden hebben besloten dat zij niet de stekker uit het bedrijf zullen halen. Dat betekent dat zij uit loyaliteit tot aan het eind van hun dienstverband service blijven verlenen, ook al is de situatie best moeilijk en demotiverend voor hen', aldus voorzitter Wendell Muelen van de vakbond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten