dinsdag 11 september 2018

Oud-Braziliaanse president Lula da Silva stapt toch uit de race voor het presidentschap

← Lula maakt plaats voor zijn running-mate Fernando Haddad →


De voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva stapt uit de race voor het presidentschap, meldden bronnen rondom de kandidaat vandaag, dinsdag 11 september 2018. Voor de verkiezingen van volgende maand is zijn running-mate Fernando Haddad nu de belangrijkste kandidaat van de socialistische PT, Partido dos Trabalhadores.

Zijn advocaat zei gisteren nog dat Lula, die een gevangenisstraf uitzit van twaalf jaar wegens corruptie, zal blijven proberen tot president te worden gekozen.


De socialistische leider zal nog wel blijven vechten tegen zijn veroordeling totdat al zijn beroepsmogelijkheden voor het hooggerechtshof zijn uitgeput.


De ultrarechtse kandidaat Jair Bolsonaro, die vorige week door een veertigjarige man ’in opdracht van God’ werd neergestoken, zal totdat de stembureaus op 7 oktober de deuren openen geen campagne meer kunnen voeren. De directie van het ziekenhuis in São Paulo waar hij ligt, zei gisteren, dat de toestand van Bolsonaro nog altijd zorgelijk is. Hij moet nogmaals een zware operatie ondergaan.

Aan de verkiezingen doen dertien kandidaten mee.

(Suriname Mirror/The Telegraph/Jovem Pan/De Telegraaf/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten