woensdag 19 september 2018

Stijging aantal inbraken, overvallen en levensberovingen in Suriname

Het aantal berovingen vertoont een dalende lijn


Minister Getrouw: 'Het is nog niet wat het wezen moet, maar ik kan toch wel zeggen dat het rustiger wordt'


In vergelijking met een jaar geleden vertoont het aantal  berovingen in de maanden juni, juli en augustus 2018 een daling van 11,7%. Het totaal aantal gevallen in deze drie maanden in 2017 is van 324 gedaald naar 286 in 2018. Ook het aantal gevallen van gekwalificeerde diefstallen is van 1.047 gedaald naar 904 gevallen. Dit blijkt uit de cijfers die de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) gisteren presenteerde op een persconferentie, aldus het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 19 september 2018. 

Opvallend is wel de stijging in het aantal inbraken, overvallen en levensberovingen met respectievelijk 8,9%, 15,6% en 33,3%. Waren er 939 inbraken in juni, juli en augustus 2017, is dit nu met 84 gestegen naar 1023. In de maanden juni, juli en augustus 2018 zijn volgens het KPS 41 personen in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal en diefstal door middel van geweldpleging.

Hiernaast zijn 39 personen in verzekering gesteld voor overtreding wet verdovende middelen.

'Veranderingen kan je niet van het ene op het ander moment bewerkstelligen, maar ik mag niet ontevreden zijn. Als we breed over de hele samenleving zaken nagaan, dan zie je dat er toch wel een beter gevoel is. Het is nog niet wat het wezen moet, maar ik kan toch wel zeggen dat het rustiger wordt', zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

De bewindsman is er trots op, dat het de politie lukt om daders snel aan te houden. Waar het ministerie zich nu voor sterk maakt is om het te voorkomen. Dat komt alleen maar door de zichtbaarheid van de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten