woensdag 19 september 2018

Al 754 rijbewijzen van snelheidsduivels ingevorderd in 2018 - 'Verkeersongevallen te wijten aan rijgedrag, attitude'

'Hardrijders en alcoholgebruikers grootste veroorzakers zware aanrijdingen en verkeersdoden'


De politie had tot en met 17 september al 754 rijbewijzen ingevorderd van personen die de maximumsnelheid op de openbare weg hebben overschreden. Ook is in totaal een bedrag van Srd 155.000 aan boetegeld ontvangen. Deze cijfers presenteerde inspecteur Marcel Blackson, hoofd van het Verkeershandhavingsteam (VHT) van het Korps Politie Suriname, KPS, gisteren op een persconferentie, aldus vandaag, woensdag 19 september 2018, het Dagblad Suriname.

De meeste rijbewijzen zijn in de hoofdstad Paramaribo ingevorderd. De politie vorderde vorig jaar 1.159 rijbewijzen in, terwijl in dezelfde periode Srd 260.000 aan boetegeld werd binnengehaald.

Blackson en minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie uitten hun bezorgdheid over het roekeloos rijgedrag van autobestuurders. De bewindsman ging zelfs zover door te stellen, dat hardrijders en alcoholgebruikers de grootste veroorzakers zijn van zware aanrijdingen en verkeersdoden.

De verkeersbarometer staat momenteel op 49. Vorig jaar was dit in dezelfde periode nog 58. In de verkeersveiligheidsmaand dit jaar zijn 7 doden gevallen, terwijl dat vorig jaar 11 waren.

Volgens Blackson staan Afobaka, Paramaribo, Saramacca en Commewijne bekend als de voornaamste gebieden waar deze snelheidsduivels opereren. Daarnaast worden ook veel overtredingen begaan in het district Para.

Getrouw voegde eraan toe, dat de ondersteuning van de gemeenschap essentieel is om dit gedrag van weggebruikers af te laten nemen. Zijn streven is om het aantal verkeersdoden terug te brengen naar minimaal 70%. 'Het is niet alleen in handen van het KPS, maar wij hebben de gemeenschap ook nodig. Het is meer dan duidelijk dat de verkeersongevallen te wijten zijn aan het rijgedrag, de attitude', aldus de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten