dinsdag 25 september 2018

Staat dreigt nieuwswebsite Suriname Herald met rechtszaak

De Staat wil dat Suriname Herald berichtgeving rectificeert over president Desi Bouterse


De Staat wil dat nieuwswebsite Suriname Herald het bericht rectificeert waarin beweerd wordt dat president Desi Bouterse zaterdag met spoed is vertrokken naar Cuba. Als dat niet gebeurt, zal de nieuwssite via de rechter daartoe gedwongen worden. Advocaat Irvin Kanhai, die door de Staat in de arm is genomen, bevestigt dit vanmiddag, dinsdag 25 september 2018, in de Ware Tijd.

Het medium wordt in een brief gesommeerd om binnen 24 uur na ontvangst van de schriftelijke aanmaning, over te gaan tot rectificatie. Kanhai zei omstreeks twee uur dinsdagmiddag tegen de Ware Tijd dat het de deurwaarder nog niet was gelukt om het adres van Suriname Herald te achterhalen om de brief in te dienen.



Hoewel de regering heeft ontkend, dat de president naar Cuba is vertrokken, bleef de nieuwswebsite op haar standpunt staan. Beweerd werd dat het staatshoofd met een militaire ambulance naar het Militair Hospitaal was vervoerd en vervolgens vanuit het hospitaal naar Cuba vertrokken.

Nadat het Nationaal Informatie Instituut een bericht lanceerde waarin dit met klem werd ontkend, publiceerde Suriname Herald een bericht waarin het aangaf, dat het niet klopt dat de president naar Cuba was vertrokken en bood het daarvoor zijn verontschuldigingen aan. Maar, de nieuwswebsite bleef erbij, dat de president met spoed naar het Militair Hospitaal was vervoerd, omdat hij onwel was geworden, ondanks dat de regering ook dat ontkent.

Zelfs gisteravond, in het 10 Minuten Jeugdjournaal, houdt 'journaliste' Simone Awanna van Suriname Herald vol, dat een deel van de berichtgeving - dat de president met spoed naar het Militair Hospitaal was vervoerd -, gebaseerd op vijf bronnen ('eerste hand'), juist was... Echter, wat voor bronnen zijn het die juist Suriname Herald informeren en niet een gerenommeerd mediabedrijf??

Maar, gisterochtend zei ze iets anders in ABC-Aktueel: 'Waarschijnlijk is afgeweken van het plan om de president af te voeren. Maar, de voorbereidingen waren al getroffen'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten