dinsdag 25 september 2018

Jitendra Kalloe (VHP): 'Minister Soerdjan zwijgt nog steeds over de misstanden binnen SML'

'We weten niet wat er allemaal gaande is bij SML'


De toestanden rondom de rehabilitatie van Stichting Machinale Landbouw (SML) roept bij velen nog steeds vraagtekens op. Volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) vraagt zich af wanneer de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Lekhram Soerdjan, een verklaring zal geven over de betrokkenheid van een zekere ‘Oom John’ (Johny Mahespalsingh) in de SML-kwestie.

'Minister Soerdjan zwijgt nog steeds over de misstanden binnen SML', zegt Kalloe dinsdag 25 september 2018 in het Dagblad Suriname. Wat de minister wel bevestigd heeft ism dat de rehabilitatiewerkzaamheden toevertrouwd zijn aan de Westland Sama Group.

'De regering zou in SML investeren, maar we zien dat alles in handen is gelegd van een particulier. Dit kan niets anders zijn dan corruptie; een particulier kan op staatskosten geen werkzaamheden verrichten. We weten niet wat er allemaal gaande is bij SML.'

(Bron: Dagblad Suriname)
Het lag in de bedoeling dat vanaf de huidige maand op zijn minst één van de processing- en verwerkingslijnen operationeel moesten zijn, echter wordt hierover ook de kaken stijf op elkaar gehouden.

Ondertussen zijn de waterpompen, die uit India afkomstig zijn, gestationeerd op het SML-complex. 'Het is hoog tijd dat minister Soerdjan de kern van de zaak uitlegt aan de samenleving', aldus Kalloe.

De renovatie van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zal deze week rond zijn en dan kan het bedrijf worden geheractiveerd, aldus Rinesh Mangaldeen, manager van Westland Sama Group in Wageningen. 'In de afgelopen periode is er alles aan gedaan om nieuw leven in te blazen in SML.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten