dinsdag 25 september 2018

Bewoners Perica aan Oost-Westverbinding in Marowijne willen eindelijk permanent elektriciteit

Deel Perica beschikt dagelijks over paar uur stroom via een generator


Bewoners van Perica, een gemeenschap aan de Oost-Westverbinding in Marowijne, willen liever vandaag dan morgen permanent elektriciteit. Dat hebben ze woensdag aangekaart bij Jerry Miranda ex-districtscommissaris van Marowijne. President Desi Bouterse zou in eerste instantie een bezoek brengen aan de gemeenschap, maar heeft Miranda afgevaardigd, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 25 september 2018.

'Ik heb de problemen aangehoord en stroom geniet prioriteit bij de mensen. Ik zal de wensen van de bewoners overbrengen aan de president', zegt de oud-districtscommissaris .Hij heeft weet, dat enkele jaren geleden tijdens zijn periode als districtscommissaris er voorbereidingen werden getroffen om de gemeenschap van permanent stroom te voorzien. Er zal nagegaan worden hoe ver de overheid is met dit proces.

Miranda herinnert zich, dat de overheid bekeek of het elektriciteitsnetwerk verbonden moest worden met dat van Paramaribo of Moengo. Er zijn lange delen langs de weg waar geen woningen zijn en daarom moest nagegaan worden wat voordeliger uitkomt. 'We beloven niet, maar zullen de mogelijkheden weer moeten bekijken', zei Miranda.

Hij kon niet zeggen of de stroomvoorziening nog deze regeringsperiode een feit zal zijn. Het gaat volgens hem om een gemeenschap van ongeveer driehonderd huishoudens. Een deel van de buurt beschikt dagelijks voor een paar uur over stroom. Dat elektriciteitsnet is aangesloten op een generator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten