dinsdag 25 september 2018

Minister Ferrier onverzettelijk: 'Niet vakbondsleider Valies bepaalt wanneer de scholen opengaan'

'Indien bonden BvL en ALS onderwijsproces verstoren, zullen maatregelen getroffen worden'


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt dat het niet vakbondsleider Wilgo Valies is die bepaalt wanneer de scholen opengaan. Op 1 oktober zijn de schooldeuren geopend. Indien de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) het onderwijsproces verstoren dan zullen er maatregelen getroffen worden. 

De bewindsvrouwe zegt, aldus Starnieuws dinsdag 25 september 2018, dat volgens het schoolreglement de schooldeuren op de eerste dag van oktober opengaan.

Ferrier vraagt zich af of mensen wel hart hebben voor het beroep, om te stellen dat op de eerste dag na de vakantie er geen school zal zijn. Dit tegen de schoolregels in.

De minister doet een beroep op alle leerkrachten om hun beroep serieus uit te oefenen.

Over de permanente educatietoelage waar de BvL en ALS het over hebben, zegt de minister dat het bedrag geïncorporeerd is in het salaris van de leerkrachten. De 25% verhoging die de ambtenaren hebben gekregen, is volgens Ferrier niet van toepassing op de leerkrachten. De onderwijsgevenden hebben zelf besloten om uit FISO (Functie Informatiesysteem Overheid) te stappen. Zij hebben een eigen beloningssysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten