maandag 3 september 2018

President Bouterse: 'Verhoogde salarissen voor leden van de regering zullen worden bevroren'

'Ik verwacht van ministers solidariteit met de werkers aan de onderste treden van de ladder'


President Desi Bouterse heeft maandag 3 september 2018 bij terugkeer uit Cuba op een persconferentie onomwonden gezegd,dat de verhoogde salarissen voor leden van de regering zullen worden bevroren. Hij heeft het nog niet besproken met de ministers, maar zijn besluit staat vast. De president benadrukte, dat hij solidariteit verwacht van ministers met de werkers aan de onderste treden van de ladder, aldus Starnieuws.

De president zij blij te zijn, dat ondanks de 'vrij benauwde situatie' met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) een salarisverhoging is overeengekomen, waarbij vooral ambtenaren met lage inkomsten het beter zullen hebben. Er is lang hierover gesproken, voordat overeenstemming werd bereikt.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën houdt hierbij in de gaten, dat de salarisverhoging geen inflatie teweeg zal brengen. Er is volgens de president geen rekening mee gehouden, dat verhoging van de salarissen van ambtenaren met zich meebrengt, dat leden van de regering, ex-ministers en Assembleeleden ook meer geld zullen ontvangen. De koppeling van de salarissen is bij wet vastgesteld door een vorige regering.

Ministers en Assembleeleden hebben een riant leven in vergelijking met de schoonmaakster die Srd 1.100 per maand verdient en haar kinderen twee bussen moeten nemen om naar school te gaan, sprak Bouterse.

De president merkte op, dat hij ooit gezegd heeft dat hij niet gelooft in de duivel, tot hij geld tegenkwam. 'Mensen raken de richting kwijt als het om geld gaat. Zij willen hun geld. Ik had gehoopt meer medestanders te vinden. Het is een eenzaam pad waar wij voor gekozen hebben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten