maandag 3 september 2018

'De zogenaamde overstap van VHP’ers naar de NDP is een grote mop'

'Terwijl je denkt dat je wat eieren van me steelt, zitten jouw leghoorns met mij te chillen'


'De zogenaamde overstap van VHP’ers naar de NDP is een grote mop', zegt VHP-hoofdbestuurslid Dhiradj Soekhai zondag 2 september 2018 op de website van het Dagblad Suriname, naar aanleiding van een bericht in het dagblad, dat bij een partijbijeenkomst van de NDP op Alkmaar, waar ook vicepresident Ashwin Adhin aanwezig was, zeker 110 VHP’ers de overstap hebben gedaan naar de NDP. 

'Het is natuurlijk leuk om gewoon zo in de ruimte te smijten met cijfers, maar de realiteit is anders', zegt Soekhai. Volgens hem waren buurtbewoners van Alkmaar, Marienburg, Tamanredjo en Voorburg opgeroepen om daar aanwezig te zijn om hun problemen voor te leggen aan Adhin.

'Daar aangekomen bleek het een NDP-bijeenkomst te zijn. Ook heeft men kort daarvoor de geruchtenmachine laten draaien, dat richting de komende verkiezingen in Commewijne zeker 200 mensen in dienst zullen worden genomen bij de overheid. Ik weet niet of de vicepresident op de hoogte is hiervan, maar als dat zo is, is dat een kwalijke zaak', zegt Soekhai.

Overigens waren er volgens Soekhai na aftrek van de NDP-delegatie en organisatoren een kleine 40 à50 lokale mensen aanwezig daar.

Soekhai zegt begrip te hebben voor ondernemers, die door het beleid van deze regering helemaal zijn uitgeknepen en uitgeperst en nu hard hun best doen om de NDP hun diensten te bewijzen, zodat hun gelden die jarenlang vastzitten en inmiddels zijn gedevalueerd, eens eindelijk vrijkomen en dat ze wat werkjes kunnen krijgen. 'Maar, evenzo is dit de strategie van deze regering richting de burgerij. Maak de mensen arm en knijp ze uit met allerlei maatregelen en speel daarna de redder door ze een pakketje met levensmiddelen aan te bieden. Inmiddels heb je ze helemaal afhankelijk van je gemaakt en denk je ze te kunnen laten doen wat je wilt. Ze geven je net genoeg zuurstof om in leven te blijven.'

'Mensen van Alkmaar zijn vooral hardwerkende landbouwers, die waardigheid hoog in het vaandel dragen en niet van de hak op de tak springen. Men denkt dat het volk is vergeten dat ze van een situatie komen waar de koers 2,80 was en waar ze nog konden sparen, waar je salaris waarde had. Nu werken mensen om te kunnen overleven. We zijn dagelijks op het veld en maken mee hoeveel leed mensen hebben', zegt Soekhai.

Over de Pandit Tilakdharieweg, die in een slechte conditie verkeert, zegt Soekhai dat er tijdens de VHP-periode al plannen waren om de weg volledig te asfalteren.

'Bij wisseling van de wacht in 2010 zijn de plannen door de nieuwe regering in de ijskast gezet. Ineens werden er kort voor de verkiezingen van 2015 zogenaamd voorbereidingen getroffen om de weg te asfalteren. Precies een week na de verkiezingen van 2015 hebben ze snel alle machines weer weggebracht. Nu verkeert de weg in dusdanige slechte staat als nooit tevoren. De VHP wordt steeds sterker in Commewijne. Wij gaan niet zomaar met cijfers in de lucht smijten, maar mensen verrassen. Zoals we vriend en vijand verrast hebben met de groei van VHP-stemmers in Commewijne bij de verkiezingen van 2015. Een boodschap heb ik aan de NDP, terwijl je denkt dat je wat eieren van me steelt, zitten jouw leghoorns met mij te chillen!’, aldus Soekhai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten