maandag 3 september 2018

EBS betreurt overlijden lijnwerker

Tijdens herstelwerkzaamheden van een storing aan de Stowelweg te Paranam overlijdt lijnwerker


Afgelopen zaterdagmiddag, 1 september 2018, is lijnwerker Mohamed Modiwirjo (36) van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS ) gedurende herstelwerkzaamheden bij een storing aan de Stowelweg te Paranam in het district Para overleden.

De medewerkers waren beveiligd in zogenaamde harnassen. Een collega verklaarde, aldus het Korps Politie Suriname, dat hij op een gegeven moment via een ladder naar beneden zakte om een gereedschap te halen. Toen hij vervolgens weer naar boven wilde klimmen, zag hij Modiwirijo levenloos in zijn harnas tegen de mast hangen. Modiwirijo werd meteen door zijn collega’s naar beneden gehaald.

De EBS meldt, dat volgens procedure bij aankomst de controlewerkzaamheden werden uitgevoerd, waarna de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen voor het starten van het herstel van de storing. Bij het afronden van de herstelwerkzaamheden merkte de aanwezige lijnploeg, dat hun collega van het ene op het andere moment niet meer aanspreekbaar was.

Ter plaatse is EHBO toegepast, in afwachting op hulp uit Paramaribo. Bij aankomst van een arts werd de dood vastgesteld.

Een team van de EBS is ter plekke geweest voor een reconstructie. Vooralsnog heeft het intern onderzoek, ook ter plaatse, uitgewezen dat alle controle- en veiligheidsvoorschriften in acht zijn genomen. Vanuit de autoriteiten is het lijk in beslag genomen voor obductie. Het resultaat van het obductierapport wordt afgewacht.

De EBS betreurt dit voorval en wenst de nabestaanden en de EBS familie veel sterkte toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten