maandag 3 september 2018

Costa Rica verwelkomt geboorte van haar 5 miljoenste inwoner

(Bron foto: The Costa Rica News)
In 2000 werd de 4 miljoenste inwoner geboren in Costa Rica


Afgelopen weekend heeft Costa Rica de geboorte van haar 5 miljoenste inwoner verwelkomd. Talloze berichten hadden gemeld, dat dit unieke moment in maart 2018 zou zijn. Vervolgens werd gesproken over juli, ondanks de afname van geboorten in 2017. En in het eerste kwartaal van 2018 zou de datum de eerste dag van september zijn geweest. Alles maakte deel uit van een voorspelling van het Instituto Nacional de Estadistica y Censos (INEC), zonder rekening te houden met, misschien, andere geboorten vóór de genoemde data. 

De prachtige bevolking van Costa Rica groeit beetje bij beetje. Het is een situatie die voor een deel van deskundigen ongelooflijk is, en voor een ander gaat het om analyse en evaluatie met betrekking tot de hoeveelheid van die populatie die jong is en die dat niet is, evenals andere indicatoren.

Afgelopen zaterdag, 1 september 2018, kwam de grote dag (na 21.27 uur), volgens de INEC. En het is iets dat verder gaat dan de berekeningen, omdat ze dan ook moeten weten of de baby in een openbaar of particulier ziekenhuis is geboren, hoewel het Caja Costarricense de Seguro Social (CCSS) een koppeling onderhoudt met 26 kraamklinieken, om meer te weten te komen over deze ongepubliceerde gebeurtenis.

In 2000 werd de 4 miljoenste inwoner geboren in Costa Rica. In toenemende mate is het land een voorbeeld voor de hele wereld, hetzij vanwege de bijdragen aan de zorg voor de planeet, zijn opleiding en, nog beter, de authentieke natuurlijke en culturele biodiversiteit.

(Suriname Mirror/The Costa Rica News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten