maandag 3 september 2018

Britse drugsbaron in Colombia achter smokkel cocaïne naar Europa als hondenvoer en landbouwmest

(Bron foto: Fiscalia)
Brit (57) gearresteerd bij inval politie in zijn woning in Rionegro


Een Britse man is in Colombia gearresteerd vanwege aantijgingen dat hij de man is achter de smokkel van tonnen cocaïne naar Europa 'vermomd' als hondenvoer en landbouwmest. Andrew Deamer, oorspronkelijk afkomstig uit Barrow upon Soar in de East Midlands, werd aangehouden tijdens een Inval in zijn huis in Rionegro.

Het pand ligt op 32 kilometer afstand van Medellín, waar de beruchte drugsbaron Pablo Escobar zijn rijk stichtte.

De Colombiaanse autoriteiten brachten opnames van de inval naar buiten, waarbij de 57-jarige man vanaf de zolder van zijn villa naar beneden komt.


Het kantoor van de procureur-generaal van Colombia - de Fiscalia - stelt dat Deamer, bekend als 'The Monkey' of 'Marcos', de leider is van een drugssmokkeloperatie.

De Fiscalia zei: 'Onze inval toonde het gebruik van meerdere gereguleerde stoffen, essences en kleurstoffen om ervoor te zorgen dat de cocaïne een vergelijkbare vorm, geur, textuur en uiterlijk had als legale producten. Als het werd ontvangen op de plaats van bestemming, moesten chemici daarheen reizen om het proces voor de te verkopen drugs om te keren.' 

Een bron vertelde The Mirror zondag 2 september 2018, dat Deamer het vertrouwen had verdiend van de beruchte kartels van Colombia. 'Hij stak zijn hoofd in de bek van de leeuw', zei de bron.

Volgens de politie zijn 18 anderen afgelopen november gearresteerd als onderdeel van de operatie. De heer Deamer verhuisde van de East Midlands naar Florida, voordat hij zich terugtrok in Colombia. Foto's geüpload naar Facebook tonen hem ontspannen in een zwembad op een heuvel met vijf gouden retrievers, terwijl hij in andere poseerde met zijn 37-jarige tweede vrouw Marcela Zapata.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei: 'We bieden consulaire bijstand aan een Britse man die in Colombia wordt vastgehouden.'

(Suriname Mirror/INews/The Daily Mail/YouTube/Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten