zaterdag 1 september 2018

Politie vuurt in Meerzorg op vluchtende verdachten van woninginbraak

Twee vluchtenden inbrekers in een onderbeen geraakt door politiekogels


Agenten van het politiebureau Meerzorg, het Politie Bijstand Team Regio Midden en het Politie Bijstand Team Paramaribo, hebben donderdag drie inbrekers aangehouden. Het gaat om de 34-jarige C.O.,  M.C. (38) en de 28-jarige M.J., zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 1 september 2018.

Zij hadden ingebroken in een woning aan de Abdoelweg te Meerzorg. De drie drongen de woning binnen door de achterdeur te forceren. maar werden op heterdaad betrapt door de bewoners. Zij vluchtten toen in een aangrenzend stuk bos met de buit bestaande vijf polshorloges, sieraden en een geldbedrag in Surinaamse dollars.

Het bos werd door agenten afgekamd en de verdachten werden aangehouden.

De politie was genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken om twee van de drie inbrekers aan te kunnen houden. Het gaat om O. en C. Waarschuwingsschoten en bevelen om niet verder te vluchtten, maar om zich over te geven werden niet opgevolgd. Er werd toen gericht op ze geschoten. Beiden zijn daarbij in een onderbeen geraakt.

Een deel van de buit is op de mannen gevonden.

Per ambulance zijn de twee gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na behandeling zijn alle drie in verzekering gesteld.

De recherche van regio Oost is belast met het onderzoek in deze zaak. De verdachten hebben waarschijnlijk meer op hun kerfstok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten