zaterdag 1 september 2018

Openbaar Groen werkt aan opknappen speeltuinen in het land

(Bron foto: NII)
Bermen waar gras hoog staat en illegaal vuil wordt gedumpt worden ook aangepakt


Het directoraat Openbaar Groen (OG) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) voert grote schoonmaakwerkzaamheden uit. In verband met de vakantie krijgen speeltuinen en speeltoestellen extra aandacht. Het gaat om speeltuinen in de districten Paramaribo, Wanica, Coronie, Nickerie, Saramacca en Para, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 1 september 2018. Enkele speelvelden in Paramaribo zijn Gladiolenveld, Desi Samsonveld en het sportveld te Sophia’s Lust. Er worden ook bermen en lozingen opgeschoond. De werkzaamheden zijn op 1 augustus 2018 gestart. Er wordt momenteel in Wanica en Paramaribo gewerkt.

Ferlano Krak, onderdirecteur Technische Dienst van OG zegt, dat het de bedoeling is om speeltuinen die door OG zijn opgezet schoon te maken en kleine reparaties te doen aan de speeltoestellen. De velden worden schoongemaakt zodat de kinderen zich nuttig kunnen bezighouden in de vakantie.

Deze velden zijn bij de opzet overgedragen aan stichtingen en beheerders, die zelf voor onderhoud moet zorgen. Na deze grote aanpak zullen deze beheerders het onderhoud weer overnemen.

Voor wat betreft de bermen wordt gewerkt op plaatsen waar het gras hoog staat en er illegaal vuil wordt gedumpt. Het illegaal dumpen van vuil zorgt voor broedplaatsen voor ongedierte.

Chanderbhan Rambali, Algemeen Coördinator Districten, zegt dat langs de berm in de Possentriestraat er vanaf de hoek met de Kankantriestraat tot de Heveastraat schoongemaakt is. Verder geeft hij aan, dat de berm in de Elisabethweg te Abrabroki, volledig is opgeruimd. Ook in het noorden van Paramaribo worden er in de omgeving van de Kleinestraat schoonmaak- en ophaalwerkzaamheden uitgevoerd.

Het streven is om midden september zoveel mogelijk velden en speeltuinen, die behoefte hebben, te hebben schoongemaakt. De reguliere werkzaamheden voor het opschonen van lozingen en bermen gaan normaal door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten