zaterdag 1 september 2018

'Alle nieuwe en lopende aanvragen voor uitgifte van bermen worden aangehouden'

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)
Minister Dikan: 'Alle gevallen zullen per geval worden bekeken'


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft  vrijdagmiddag 31 augustus 2018 in D Nationale Assemblee (DNA) meegedeeld, dat alle nieuwe en lopende aanvragen voor uitgifte van bermen worden aangehouden. Dit besluit is genomen door de Raad van Ministers. Deze kwestie zal worden geëvalueerd. Dit bericht Starnieuws.

Dikan zei, dat hij de samenleving kan geruststellen. 'De regering gaat voor rust, orde en veiligheid. De aanvragen zijn per gisteren terstond aangehouden tot nader order. De aanvragen worden allemaal aangehouden.'

Diverse Assembleeleden hebben vragen gesteld aan de regering tijdens het agendapunt 'ingekomen stukken'. Er is veel onrust en kritiek in de samenleving over de uitgifte van de bermen. Alle gevallen zullen volgens de bewindsman per geval worden bekeken.

Ook de veiligheid is in sommige gevallen in het geding. De ministeries die te maken hebben met de uitgifte van de bermen zullen bijeenkomen om de kwestie te bespreken.

De minister merkte op, dat er ook diverse rechtszaken aanhangig zijn gemaakt tegen de Staat, maar deze hebben geen invloed gehad op het besluit dat genomen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten