zaterdag 15 september 2018

Mager Jaarverslag 2017 van Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten qua omvang

'Al twee jaar bevat Jaarverslag slechts vijf van de twaalf hoofdstukken'


De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft onlangs een aanzienlijk uitgedunde versie van het Jaarverslag gepubliceerd. Al twee jaar bevat de jaarlijkse verantwoording slechts vijf van de twaalf hoofdstukken. Op herhaalde vragen van het Antilliaans Dagblad over de achterliggende redenen hiervan bleef het grootste deel vooralsnog onbeantwoord, aldus het dagblad vandaag, zaterdag 15 september 2018.

Eén van de hoofdstukken die in het 2017-Jaarverslag ontbreekt betreft de ‘Yearly financial statements’ met informatie over het door de CBCS behaalde financiële resultaat; de balans plus de winst- en verliesrekening.


Hierop geeft de Centrale Bank wel een uitleg: 'Met ingang van 2016 is besloten dit document pas te publiceren na afgifte van de accountantsverklaring en goedkeuring van de ministers van Financiën. De ‘financial statement’ over 2016 is als apart document gepubliceerd op onze website. De ‘financial statement’ over 2017 zullen wij naar verwachting volgende maand publiceren.'

Twee andere vragen - van de in totaal twaalf - werden eveneens beantwoord, zij het dat voor één daarvan wordt verwezen naar een nog te houden presentatie in oktober. Op de andere vraag, waarom er dit jaar geen persconferentie werd gegeven bij de publicatie van het Jaarverslag, luidt het antwoord dat het voorbereidend werk daarvoor niet was afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten