zaterdag 15 september 2018

Brazilië produceert meer afval, maar boekt geen vooruitgang met recycling

Vuilnisbelt in Barcarena, bij Belém (Bron foto: Folhapress)
'Er is geen stimulans voor mensen om hun recyclebare materialen thuis op te ruimen'


Het gebruik van vuilstortplaatsen groeit; vergoedingen of incentives zouden een oplossing zijn,  Brazilianen produceren meer afval en meer steden sturen hun afval naar vuilstortplaatsen, maar recycling heeft geen vooruitgang geboekt in het land. Dit is de bevinding van een nieuw rapport genaamd 'Outlook van Solid Waste Management in Brazil'. 

In de loop van een jaar bewoog recycling nauwelijks. In 2016 hadden 1.692 steden in het land geen enkele vorm van recyclinginitiatief. In 2017 daalde het aantal tot 1.647. Maar in sommige delen, zoals de regio Midden-West, doen de meeste steden - 55,2% van hen - geen enkele vorm van recycling.

Carlos Silva Filho, directeur van Abrelpe (Associação Brasileira das Empresas de Limpeza Pública e Resíduos Especiais),stelt, dat deze stagnatie wordt veroorzaakt door een gebrek aan financiering voor gemeenten en een gebrek aan enthousiasme in de algemene bevolking. Hij zegt dat er geen stimulans voor mensen is om hun recyclebare materialen thuis op te ruimen.

'Mensen weten dat ze het zouden moeten doen, maar dat doen ze niet.We zouden ideeën uit andere landen kunnen gebruiken. In Europa betalen de bedrijven, die recyclebare materialen als grondstof gebruiken voor alles, voor alle post-consumptieve behandelingen', zegt hij.

'In sommige Amerikaanse steden en in Colombia is er een belastingteruggave voor mensen die meer recyclen.'

Een ander model dat in Brazilië bestaat, is een beloningssysteem met bonussen in de energiefactuur.

(Suriname Mirror/Folha de Sao Paulo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten