zaterdag 15 september 2018

84-Jarige vrouw loopt ernstige brandwonden op bij woningbrand

Brand mogelijk veroorzaakt door brandende sigarettenpeuk

Door kordaat optreden van de buren is het vuur in de woonkamer gedoofd


De 84-jarige Rais M. liep gisterochtend tweede- en derdegraads brandwonden op bij een brand in haar woning te Koewarasan Serie C, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 15 september 2018. Zij woonde samen met haar kleindochter in de woning, van ruim 6 x 8 meter, deels uit hout en steen opgetrokken. 

De kleindochter van het slachtoffer sliep in de slaapkamer en haar grootmoeder in de woonkamer op een matras. Omstreeks half vier werd de kleindochter wakker, omdat zij niet kon ademen vanwege rookontwikkelingen. Zij liep de kamer uit en zag tot haar schrik dat haar grootmoeder gewikkeld in een laken op het brandend matras lag. Zij heeft haar toen snel uit het vuur verwijderd en naar buiten getrokken en daarna de buren om hulp gevraagd.

Door kordaat optreden van de buren is het vuur welke zich in de woonkamer had ontwikkeld, gedoofd.

Het slachtoffer heeft ernstige brandwonden opgelopen aan haar gelaat en borsten. Zij werd vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat een brandende sigarettenpeuk de oorzaak is van de brand. De politie van Santo Boma heeft deze zaak overgedragen aan de recherche voor verdere onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten