zaterdag 15 september 2018

Eigenaar van Mermaid Boattrips, Klein Curaçao: 'Wij hebben de papieren voor elkaar'

(Bron foto: Facebook)
'Ik heb huurcontract met Domeinbeheer en Land Curaçao, destijds goedgekeurd door regering'

 
Eigenaar van Mermaid Boattrips Cor Mons heeft een advocaat in de arm genomen om te bewijzen dat hij er altijd alles aan heeft gedaan om op een legale manier zaken te doen op Klein Curaçao. 'Wij hebben de papieren voor elkaar', zegt hij vandaag, zaterdag 15 september 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Mons reageert hiermee op uitspraken van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Zita Jesus- Leito, dat de situatie op Klein Curaçao niet gereguleerd is en dat er actie genomen moet worden.

'De regering heeft in het verleden niet de nodige stappen genomen om het gebied in haar originele staat te behouden, maar dat gaat nu wel gebeuren', aldus de minister, die verder zei dat niet iedereen zomaar mag bouwen op het eiland.

Op het eiland staan, behalve de welbekende vuurtoren, ook bouwwerken van Miss Ann Boattrips, Mermaid Boattrips en vissers. En volgens Mons is dat in ieder geval wat zijn bedrijf betreft, wel degelijk met toestemming van de ministers gebeurd.

'Ik heb een huurcontract met Domeinbeheer en het Land Curaçao. Dit is destijds goedgekeurd door de regering en gold in eerste instantie voor de termijn van vijf jaar. Mondeling is later door Domeinbeheer toegezegd dat dit automatisch zou worden verlengd. En dat dit is gebeurd, is ook wel gebleken aangezien de factuur elk jaar weer is binnengekomen', aldus Mons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten