maandag 27 augustus 2018

'We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig op Curaçao'

(Bron foto: Facebook)
Cinex-directeur Koffijberg tracht eiland te promoten als investerings- bestemming


'We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig', zegt directeur Ramon Koffijberg van de lokale investeringspromotor Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) in het Antilliaans Dagblad van vandaag, maandag 27 augustus 2018.

Samen met ondernemerswebsite Sprout blikt hij vooruit op het bezoek van een groep Nederlandse investeerders die deze week Curaçao bezoekt om te onderzoeken welke businesskansen het eiland biedt. Sprout noemt Koffijberg ‘de Curaçaose investeringsaanjager’.

Koffijberg probeert zijn eiland te promoten als investeringsbestemming en zoekt naar internationale investeerders die hij koppelt aan projecten. De Cinex-directeur organiseert hiervoor investeringsevenementen en bezoekt handelsmissies. De instelling helpt ook overzeese ondernemers met het ‘vervelende papierwerk’, zoals verblijfs- en vestigingsvergunningen en bankzaken. Sprout constateert dat de toerismesector op Curaçao flink groeit. Hoe voorkom je Amsterdamse of Venetiaanse taferelen, waarbij het te druk wordt door toenemend toerisme?

'Als we überhaupt ooit een keer een maximum halen, dan nodig ik u hoogstpersoonlijk uit voor een feestje', antwoordt de Cinex-directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten