maandag 27 augustus 2018

Niet nader bij naam bekende kandidaat voor overname Insel Air

Bewindvoerder wil nu verlenging van de surseance van Insel Air International


Omdat het laatste voorstel van One Laser Group (OLG) voor de overname van Insel Air niet voldeed aan de toets, werkt OLG aan een alternatief. Ondertussen heeft het Land, na afstemming met OLG, ook een andere - niet nader bij naam bekende - kandidaat gevonden die nagaat een bod op Insel uit te brengen.

Dit is reden voor de door het gerecht aangestelde bewindvoerder om komende vrijdag 31 augustus tijdens de crediteurenvergadering verlenging van de surseance van Insel Air International voor te stellen, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 27 augustus 2018.

'Insel Air zoekt een strategische partner, die de vennootschap in staat kan stellen een crediteurenakkoord aan te bieden', schrijft bewindvoerder Rogier van den Heuvel in zijn afgelopen vrijdag ingediende vierde verslag.

'Insel Air heeft intensieve gesprekken gevoerd met One Laser Group (OLG), waarover ook in de media bericht is. Die gesprekken waren gericht op een overname van de aandelen in Insel Air en het aanbieden van een crediteurenakkoord.'

Volgens de wet, zo legt de bewindvoerder uit, moet de rechter de goedkeuring van een crediteurenakkoord (‘homologatie’) weigeren in een aantal gevallen. 'Eén van die gevallen is de situatie dat de nakoming van het akkoord niet voldoende is gewaarborgd', aldus het verslag, verwijzend naar het Faillissementsbesluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten