maandag 27 augustus 2018

Israëlische zeezeiler vast in Colombia beschuldigd van het smokkelen van 234 kilo cocaïne

Volgens Roy Erez (39) was hij door piraten gedwongen een hem onbekende Colombiaan te vervoeren


De autoriteiten van Colombia zeggen, dat ze een Israëlische zeezeiler vasthouden op verdenking van drugshandel nadat vorige week meer dan 200 kilo cocaïne aan boord van zijn jacht was gevonden. Roy Erez, 39, werd gearresteerd tijdens het zeilen van Panama naar Jamaica in zijn reis rond de wereld.

Erez's zus zei vorige week, dat hij haar vertelde dat hij door piraten was gedwongen een Colombiaanse passagier te vervoeren die hij niet kende, eraan toevoegend, dat ze vermoedde dat de passagier een gezochte misdadiger was. Hij werd samen met de Colombiaanse man gearresteerd en naar het Colombiaanse eiland San Andres gebracht, voor de kust van Nicaragua.


De marine van het land zei, dat 234 kilo cocaïne aan boord van het schip werd aangetroffen, zo meldden Israëlische media zondag 26 augustus 2016. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde in een verklaring zondag, dat Erez in San Andres is en ondervraagd werd door de Colombiaanse autoriteiten.

'De consul van Israël in Bogota, Yuval Sharabi, sprak met hem over de telefoon en zorgde ervoor dat alles in orde was', vervolgde de verklaring.


In een Facebook-bericht afgelopen dinsdag vertelde Karina Erez Azoulay het drama dat haar broer overkwam toen hij vanuit Panama vertrok. Azoulay heeft tijdens zijn reis contact gehad met haar broer via sms-berichten die via een satelliettelefoon zijn verzonden. Erez, zei ze, was in Panama geweest, waar hij het lokale Chabad-huis bezocht en ermee instemde twee Israëlische passagiers in te nemen. Na drie dagen zeilen zette hij het paar in Panama af en vertrok vervolgens alleen naar Jamaica.

Op een gegeven moment terwijl hij op zee was, haalde een vissersboot, blijkbaar geopereerd door piraten, hem in en dwong hem onder schot om een ​​man aan boord te nemen die hij nog nooit eerder had ontmoet. 'Vrezend voor zijn leven, werd hij gedwongen om akkoord te gaan', Azoulay schreef in de post.

Uren later werd het jacht gestopt, terwijl het zich nog in internationale wateren bevond en soldaten gingen aan boord, waarbij Erez en de man gevangen werden genomen.

'Ze slepen op dit moment het jacht naar Colombia met zes gewapende soldaten aan boord', schreef ze toen. 'Mijn broer is erg bezorgd over de agressiviteit die tegen hem wordt gebruikt en over wat er met hem kan gebeuren als hij Colombia bereikt. Hij zit gevangen in een uitzichtloze situatie en is erg bezorgd dat ze hem zullen betrekken in een zaak waar hij niets mee te maken heeft.'

Azoulay zei, dat ze het ministerie van Buitenlandse Zaken om hulp heeft gevraagd en ook contact heeft opgenomen met de Colombiaanse autoriteiten. Erez heeft het Israëlische en Duitse staatsburgerschap. Zijn familie heeft ook contact opgenomen met de Duitse ambassade in Israël. Afgelopen november bezocht premier Benjamin Netanyahu Colombia, waar hij een samenwerkingsovereenkomst voor toerisme tekende in het Narino presidentiële paleis.

(Suriname Mirror/The Times of Israel/YNet News/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten