maandag 27 augustus 2018

Bouw Beekhuizenbrug in een ver gevorderd stadium

Naar verwachting wordt de brug in december opgeleverd

(Bron foto: NII)


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, meldt zondag 26 augustus 2018, dat de bouwwerkzaamheden van de Beekhuizenbrug in een ver gevorderd stadium is. De brug, die onder het Dalian 4 project valt, is strategisch geplaatst. De brug komt aan de noordzijde uit op de Slangenhoutstraat en aan de zuidzijde aan de Sir Winston Churchillweg. 

Het ligt in de bedoeling dat deze wegen iets later in het project gerehabiliteerd zullen worden. De 'project engineer', Jordan Frijde, aangesloten bij Ace Consultancy, geeft aan dat de werkzaamheden in de maand augustus 2017 zijn aangevangen. Gelet op de fase waarin men nu is, kan gezegd worden dat men op schema is.

Naar verwachting wordt de brug in december opgeleverd.

Het gaat om de zesde brug over het Saramaccakanaal. De Beekhuizenbrug zal een grote bijdrage leveren aan een vlotte afvoer van het verkeer over de Van ‘t Hogerhuysstraat. De brug gaat in een  later stadium dienen als opvang van de brug in de Van ‘t Hogerhuysstraat. Het ministerie van Openbare Werken Transport& Communicatie gaat die brug rehabiliteren.

De Beekhuizenbrug is 255 meter lang, 17 meter breed en is verdeeld in 2 rijstroken van elk 3.5 meter breed. Ook krijgt de brug een voet- en fetspad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten