zondag 12 augustus 2018

Venezolaanse regering toont video waarop politicus Requesens bekent een dader aanslag op Maduro het land binnengehaald te hebben

Oppositie stelt, dat dit vermeende materiële bewijs van de bekentenis onder dwang is gedaan


De Venezolaanse regering heeft vrijdag 10 augustus 2018 een video vrijgegeven waarin parlementslid Juan Requesens te zien is, die bekent dat hij een van de daders van de aanslag op president Maduro het land heeft binnengehaald . 

De Venezolaanse oppositie heeft gezegd, dat dit vermeende materiële bewijs van de bekentenis onder dwang tot stand is geekomen.

De Venezolaanse minister van Communicatie en Informatie, Jorge Rodriguez, toonde op een persconferentie de video waarin Requesens, sinds dinsdag vastgehouden, 'zijn medeplichtigheid erkent in de gefrustreerde moordaanslag', volgens Rodriguez, waarin hij verklaarde dat hij de toegang tot het land heeft geregeld voor Juan Monasterios, die is gearresteerd.

'Ik nam contact op met hem - Monasterios - via Messenger. Ik was in San Cristobal (op de grens met Colombia). Toen ik Mauricio Jimenez, Colombiaanse immigratie supervisor, schreef en ik het verzoek deed, bracht hij ze onmiddellijk in contact met Juan Monasterios om hem een  ​​passage van San Antonio naar Cucuta te geven', leek Requesens in de video te zeggen.



Requesens verklaarde ook, dat hij deze actie uitvoerde nadat de voormalige president van de Venezolaanse Nationale Assemblee en oppositie parlementariër Julio Borges, die ervan beschuldigd wordt een van de meesterbreinen van de aanval te zijn, hem om een ​​gunst hadden gevraagd.

Volgens Rodriguez maakt dit Requesens tot een belangrijke medeplichtige aan de operatie waarvoor ten minste zeven arrestaties zijn verricht en 19 anderen zijn geïdentificeerd. 'Hij rapporteert en bekent dat hij het deed op bevel van Julio Borges', benadrukte Rodriguez en kondigde aan dat Venezuela Interpol's Red Notice heeft aangevraagd tegen Borges, die in Colombia is.

Na het tonen van de video herhaalde Rodriguez, dat Jimenez een 'douanebeambte van de voormalige regering van Juan Manuel Santos' is en dat hij verslagen heeft van talloze ontmoetingen tussen Borges en de voormalige Colombiaanse president.

Hij meldde ook, dat ze op zoek zijn naar een Interpol opsporingsbevel voor Osman Alexis Delgado Tabosky en Rayder Alexander Russo Marquez, beide beschuldigd van de financiering van de aanval en zijn momenteel in respectievelijk Colombia en de Verenigde Staten, evenals voor al diegenen die enige verantwoordelijkheid hebben in de moordpoging.

De video werd verworpen door de oppositie, met het argument dat het materiaal onder dwang en wrede behandeling was verkregen. 'Recente verspreiding van afbeeldingen en video's van de SEBIN (de Venezolaanse Bolivariaanse Dienst voor Nationale Inlichtingen - Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional) bevestigt dat Juan Requesens onderworpen is geweest aan dwang, wrede en onmenselijke behandeling', zei een bericht op het Twitter-account van Requesens, dat wordt beheerd door zijn communicatieteam.



Afgelopen zaterdag, 4 augustus 2018, ontploften twee drones tijdens een evenement onder leiding van president Nicolas Maduro, dat hij een ​​aanslag op hem noemde en beschuldigde de inmiddels afgetreden president van Colombia, Juan Manuel Santos, erbij betrokken te zijn.


(Suriname Mirror/Latin American Herald Tribune/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten