zondag 12 augustus 2018

Suriname zou geïnteresseerd zijn in meer Filipijnse arbeiders

Volgens Filipijnse ambassadrice Mauro zijn nu zo'n 500 Filipijnen werkzaam in Suriname


Suriname is geïnteresseerd in het aannemen van meer Filipijnse arbeiders. Dit zegt de niet residerende Filipijnse ambassadrice van Suriname Marichu Mauro zaterdag 11 augustus 2018 in de Filipijnse krant Manila Bullentin (zie hierna), aldus de Ware Tijd zondag.



Het verzoek van Suriname om meer arbeiders uit Filipijnente te halen werd volgens de ambassadrice vorige maand ter sprake gebracht toen zij in Suriname was om haar geloofsbrieven aan te bieden aan president Desi Bouterse.

Mauro had tijdens haar bezoek ook een ontmoeting met minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken om te praten over de versterking van de bilaterale banden tussen Manilla en Paramaribo. Tijdens die ontmoeting sprak minister Pollack-Beighle niet alleen over de vele Filipijnse arbeiders in Suriname, maar ook over de wens van de regering om meer geschoolde arbeiders te halen uit de Filipijnen.

Volgens Mauro zijn er momenteel ongeveer 500 Filipijnen werkzaam in Suriname in de zorg, visserij- en mijnbouwsector.

Ze had tijdens haar bezoek ook een ontmoeting met haar landgenoten die in Suriname wonen en werken. Ze verzekerde ze, dat ondanks de grote afstand tussen Suriname en Brazilië, waar de Filipijnse ambassade in Brasilia gevestigd is, alles in het werk te zullen stellen om hen te hulp te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten