zondag 12 augustus 2018

Explosie in grootste fabriek Braziliaanse staalproducent Usiminas: 30 gewonden

Nabijgelegen stad Ipatinga opgeschrikt door zware explosie


Een explosie trof vrijdag 10 augustus 2018 de grootste fabriek van de Braziliaanse staalproducent Usinas Siderurgicas de Minas Gerais SA, verwondde 30 mensen en deed de nabijgelegen stad Ipatinga op zijn grondvesten schudden, volgens het bedrijf en brandweerlieden. 

Het bedrijf, ook bekend als Usiminas, zei dat geen van de verwondingen ernstig was en dat de meeste mensen 'lichte blauwe plekken' hadden opgelopen, eraan toevoegend dat er geen dodelijke slachtoffers waren.

De explosie was gecentreerd in een enorme tonvormige constructie die gassen bevat die vrijkomen tijdens het productieproces van staal, aldus het bedrijf.



De fabriek biedt werk aan ongeveer 6.500 mensen.

De ontploffing was hard genoeg om door de hele stad te horen van ongeveer 250.000 inwoners en stuurde een rookpluim de lucht in, volgens de persdienst van Usiminas en een woordvoerder van de brandweer.

Het bedrijf zei. dat het tijdelijk de hoogovens van de fabriek heeft stilgelegd. De Ipatinga-fabriek produceerde tussen april en juni van dit jaar 813.000 ton ruwstaal, aldus het bedrijf in zijn laatste inkomstenrapport.



De aandelen in Usiminas, een van de grootste staalproducenten in Brazilië, daalden tot wel 9 procent na de eerste berichten over de explosie, maar verminderden later de verliezen tot ongeveer 6 procent.
'Onze eerste lezing is dat de impact op de aandelen overdreven is', schreven de Itau BBA-analisten en merkten op, dat de fabriek gedekt zou kunnen worden door een verzekering.


Ipatinga is een stad in de staat Minas Gerais in het zuidoosten van Brazilië, een deel van de zogenaamde staalvallei waar andere bedrijven, waaronder Arcelor Mittal, ook bedrijven exploiteren.


(Suriname Mirror/Reuters/em.com.br/G1.Globo/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten