zondag 12 augustus 2018

Twee Surinaamse vrouwen op Jamaica veroordeeld voor smokkel van Amerikaanse dollars

Vrouwen elk veroordeeld tot een boete van 150.000 Amerikaanse dollar


Twee Surinaamse vrouwen die op 22 juli probeerden in hun bagage en kleding 93.000 Amerikaanse dollar te smokkelen uit Jamaica - op een vlucht naar Guyana om van daaruit door te reizen naar Suriname en werden aangehouden op Norman Manley International Airport - zijn beiden donderdag 9 augustus 2018 in Kingston door de St Andrew Parish rechtbank veroordeeld tot een boete van 100.000 Amerikaanse dollar of een gevangenisstraf van zes maanden voor het bezit van crimineel geld. Dit berichtten vrijdag de Jamaicaanse kranten The Gleaner en Jamaica Observer.

I.A. (31) en C.C. (30) hebben schuld bekend. Ze kregen ook elk een boete van 50.000 dollar of zes maanden gevangenisstraf voor het verbergen van crimineel eigendom en het faciliteren van crimineel geld.

De samen met de vrouwen aangehouden D.S. uit Frans-Guyana had 12.700 Amerikaanse dollar en 50 euro in zijn portemonnee en tas. Ook hij bekende schuld en werd veroordeeld tot een boete van 10.000 Amerikaanse dollar of drie maanden gevangenisstraf.

De drie waren op weg naar Guyana en zouden van daaruit doorreizen naar Suriname. Ze werden aangehouden op Norman Manley International Airport. Volgens de politie hadden ze aan handgeld ruim 300 Surinaamse dollar, 150 euro en 50 Jamaicaanse dollar bij zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten