zaterdag 28 juli 2018

Peru telt 186 diersoorten die met uitsterven worden bedreigd...


Vogels en amfibieën behoren tot de meest bedreigde dieren in het wild


Peru heeft 186 diersoorten die met uitsterven worden bedreigd, waarvan 64 ernstig bedreigde soorten zijn, volgens het 'Rode boek van de bedreigde dieren in het wild van Peru' (Libro Rojo de la Fauna Silvestre Amenazada del Perú), donderdag 26 juli 2018 gelanceerd door de Servicio Nacional Forestal y de Fauna Silvestre (SERFOR) op de internationale boekenbeurs van Lima.

Een resultaat van het lange en zorgvuldige werk van onderzoekers en specialisten uit zowel de publieke als de private sector, het boek bevat ook een lijst van 203 diersoorten die kwetsbaar zijn geworden als gevolg van de daling van hun aantal, meldt EFE nieuws.

Onder Peru's in totaal 389 bedreigde soorten zijn 120 amfibieën, 122 vogels, 23 ongewervelden, 92 zoogdieren en 32 reptielen. Veel van deze soorten worden alleen aangetroffen in specifieke plaatsen in het Zuid-Amerikaanse land, zoals Junin-futen (Podiceps taczanowskii), die alleen het Junin-meer bewonen, of Titicaca-waterkikkers (Telmatobius culeus), die alleen te vinden zijn in 's werelds hoogst bevaarbare meer. Titicaca, op de grens met Bolivia.

Vogels en amfibieën behoren tot de meest bedreigde dieren in het wild, met respectievelijk 122 en 120, omdat veel van hen een beperkt verspreidingsgebied hebben; en in het geval van amfibieën, in het bijzonder, lijden ze direct onder de gevolgen van klimaatverandering, milieuvervuiling en sommige schimmels.

(Suriname Mirror/IANS/The Sentinel/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten