zaterdag 28 juli 2018

Majoor van politie schiet 34-jarige overvaller neer in Celinastraat

Politieman getuige van beroving van voetganger en zet achtervolging op twee verdachten in

Kompaan van neergeschoten verdachte ontkomt met buit


De 34-jarige H.W. is vrijdagavond in de Celinastraat neergeschoten door een majoor van politie. Kort daarvoor had W. samen met een andere man in die straat een beroving gepleegd, aldus het Korps Politie Suriname zaterdag 28 juli 2018.


Een 40-jarige man liep in de Celinastraat toen hij van achteren werd aangevallen door W. en zijn kompaan. Zij waren gemaskerd en gewapend met vuistvuurwapens. Met geweld hebben zij een halsketting, een bracelet en een geldbedrag van het slachtoffer weggenomen. Daarna renden zij weg de Celinastraat in.

Een majoor van politie, die op enige afstand stond, was getuige en kwam in actie. Hij reed de vluchtende rovers met zijn auto achterna en toen hij dichtbij ze was, sommeerde hij ze om te blijven staan. In plaats daarvan openden W. en zijn kompaan het vuur op de politieman. De majoor beantwoorde het vuur en schoot met zijn dienst vuistvuurwapen op de mannen.

W. werd in zijn rechter bovenbeen geraakt en zakte in elkaar. Zijn kompaan wist weg te komen door over een schutting te springen en weg te rennen. Op W. werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen.

De buit was bij zijn kompaan en is vooralsnog niet terug gevonden. W. werd met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis, waar hij voor medische behandeling is opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten