zaterdag 28 juli 2018

Braziliaanse zakenman (32) pleegt zelfmoord met nazi-product kaliumcyanide

Rodrigo Curci had dodelijke stof online gekocht...


Rodrigo Curci, een tweeëndertigjarige Braziliaanse zakenman, is woensdag 25 juli 2018 in Praia Grande, Sao Paulo, dood gevonden na het slikken van een dosis kaliumcyanide, een stof die door de nazi's werd geproduceerd.

Curci had de wereldwijd verboden substantie online gekocht via de website Mercado Livre, volgens Pragmatismo Politico. De jonge zakenman was een directeur van de Caixa Economica Federal bank, zij het met verlof van het staatsbedrijf.

Familieleden zeiden, dat hij tekenen van depressie vertoonde en een psychiatrische behandeling kreeg. Een dag voor zijn dood ontving Curci's moeder een pakket. Hij greep het pakje van haar en verborg het volgens Pragmatismo Politico. Toen hij zich echter realiseerde, dat het pakket aan haar was gericht, gaf hij het terug. Er wordt aangenomen dat Curci eenmaal het juiste pakket heeft gekregen, en de dosis kaliumcyanide heeft gemengd met vruchtensap.

Mercado Livre gaf een verklaring vrij waarin het de dood van Curci zegt te betreuren en bevestigt, dat het online bedrijf contact had opgenomen met de autoriteiten die verantwoordelijk waren voor het onderzoek van de zaak, om hen de geregistreerde gegevens van de verkoper te verstrekken.

Het bedrijf verklaart ook, dat het verboden is om kaliumcyanide op zijn site te verkopen.

Kaliumcyanide is een zeer giftige chemische samenstelling. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten Nazi's kaliumcyanide om zelfmoord te plegen voordat ze werden gevangengenomen. Hooggeplaatste leden van het Derde Rijk, zoals Erwin Rommel, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler en Hermann Goring, pleegden zelfmoord of werden gedood met kaliumcyanide.

Een voormalige Kroatische generaal, Slobodan Praljak, pleegde zelfmoord door te drinken uit een flesje met kaliumcyanide toen rechters in Den Haag van het Internationaal Strafhof zijn veroordeling op 29 november 2017 lazen.


(Suriname Mirror/TeleSUR/Pragmatismo Politico)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten