zaterdag 28 juli 2018

Notaris Dipak Chitoe stopt met zijn werkzaamheden

Verschillende klachten tegen Chitoe bij Hof van Justitie

'Hij zit goed fout en aan hem is de keuze gegeven om de eer aan zichzelf te houden'


Notaris Dipak Chitoe stopt met zijn werkzaamheden als notaris. Er zijn bij het Hof van Justitie door verschillende personen klachten tegen hem gedeponeerd over handelingen die hij zou hebben gepleegd waardoor mensen zijn benadeeld. Zeker zes klachten zouden bij het Hof van Justitie tegen hem zijn ingediend, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 28 juli 2018.

Het Tuchtcollege zou naar verluidt al een aanvang hebben gemaakt met de behandeling van deze zaken. Vanwege de ernst van de klachten en de mogelijke repercussies, koos Chitoe eieren voor zijn geld en besloot vrijwillig het ambt als notaris op te zeggen, schrijft de Ware Tijd.

Alhoewel onder notarissen en advocaten deze zaak bekend is en wordt besproken, wenst niemand publiekelijk hierover uitlatingen te doen. 'Hij zit goed fout en aan hem is de keuze gegeven om de eer aan zichzelf te houden. Dus hij heeft zelf zijn ambt opgezegd', weet een ingewijde.

Het is niet uitgesloten dat behalve het tuchtrechtelijk onderzoek ook een strafrechtelijk onderzoek tegen de notaris zal worden ingesteld. Al geruime tijd duiken regelmatig verhalen op van dubieuze handelingen die door notarissen worden gepleegd. Dat sommige notarissen een scheve schaats rijden werd regelmatig ontkend door beroepsgenoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten