zaterdag 28 juli 2018

70 Door geweld in Nicaragua getroffen gezinnen krijgen 'overheidssteun'

Vicepresidente Rosario Murillo: 'We willen gerechtigheid en eerherstel voor gezinnen die geleden hebben'


Vicepresidente van Nicaragua Rosario Murillo, echtgenote van president Daniel Ortega, heeft aangekondigd dat 70 gezinnen die betrokken zijn bij het geweld dat het land sinds april heeft geplaagd, overheidssteun moeten krijgen bij de wederopbouw van hun beschadigde huizen. 

De getroffen families - in Granada, Carazo, Masaya, Managua en Leon - zullen vanaf zondag 29 juli 2018 in negen stadia overheidssteun ontvangen, zei Murillo, zonder verdere details te geven.

'Natuurlijk kunnen we het leed, de psychologische schade die aan deze gezinnen is toegebracht, niet herstellen, toen relschoppers probeerden hen te terroriseren en in veel gevallen succesvol waren.'

Murillo riep overheidsinstanties op om misdaden te identificeren die gepleegd zijn sinds protesten uitbraken in april tegen regeringsplannen om de socialezekerheidsbijdragen te verhogen om een begrotingstekort te overbruggen. Protesten werden snel gecoöpteerd door gewelddadige oppositiegroepen, vermoedelijk gesponsord door de Verenigde Staten, die vervolgens opriepen tot het aftreden van president Daniel Ortega.

Ondanks het feit dat de regering haar sociale hervormingen ongedaan heeft gemaakt, hebben drie maanden van geweld aanzienlijke schade aan het land toegebracht. economie en infrastructuur.

'We promoten geen wraak of haatmisdrijven', vervolgde Murillo. 'We willen gerechtigheid en eerherstel voor de gezinnen die geleden hebben.'

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten