donderdag 19 juli 2018

Bekende Braziliaanse cosmetisch billen chirurg op de vlucht na dood patiënte

Lilian Quezia Calixt wordt ziek en overlijdt na controversiële injectie van acrylglasvuller


Een Braziliaanse cosmetisch chirurg, bekend van het 'vullen' van billen, met de bijnaam 'Dr Bumbum' is op de vlucht geslagen na de dood van een patiënte, enkele uren nadat zij cosmetische chirurgie had ondergaan in zijn huis in Rio de Janeiro.

Denis Furtado werd gezien als iemand die magie uitvoert op vrouwenlichamen, in het bijzonder hun billen, en is het hele land bekend om zijn expertise. Het Instagram-account van de 45-jarige man heeft 650.000 volgers. Maar, nu wordt hij door de politie gezocht nadat Lilian Quezia Calixto, een manager bij de bank HSBC, enkele uren nadat haar billen werden opgevuld in zijn huis in de chique buurt Barra de Tijuca, stierf.

Calixto had tweeduizend kilometer vanaf haar huis in Cuiaba gereisd om de chirurg te zien. Maar, na een controversiële injectie van acrylglasvuller begon Calixto zich ziek te voelen. Bij aankomst in het ziekenhuis zondag 15 juli 2018 had ze last van hartkloppingen en hypertensie en stierf ze na vier hartaanvallen.

Kort daarna verdween Furtado en wordt nu gezocht voor moord en criminele associatie, terwijl zijn vriendin, waarvan sommige media beweren dat zij ook zijn assistente was, is aangehouden.


Het nieuws heeft schokgolven veroorzaakt in de hele industrie - Brazilië is de tweede,na de Verenigde Staten voor het aantal uitgevoerde plastische chirurgie.

De SBPC (Sociedade Brasileira para o Progresso da Ciência) was snel om Furtado te veroordelen en zei: 'De groeiende invasie van niet-specialisten in de specialiteit heeft meer en meer dodelijke slachtoffers veroorzaakt zoals deze.' 'Je kunt geen plastische chirurgie uitvoeren in een appartement. Veel mensen verkopen een droom, een fantasie aan patiënten op een onethische manier en mensen, verzwakt, voelen zich vaak aangetrokken tot lage prijzen, zonder te overwegen of de voorwaarden adequaat zijn', zei SBEC-voorzitter Niveo Steffen.

Steffen zei, dat de injectie van synthetische biopolymeren of polymeren, zoals acrylglas, zeer gevaarlijk is en tientallen doden bij vrouwen in Latijns-Amerika heeft veroorzaakt, vooral in Venezuela. Hij zei, dat het geval van Furtado de 'trivialisering van cosmetische ingrepen door niet-gespecialiseerde professionals aantoont, die vaak geen artsen zijn en mensen in gevaar brengen'.

Volgens de G1-nieuwswebsite is Furtado vier keer door de politie aangeklaagd voor het illegaal uitoefenen van een medischberoep en misdaden tegen consumenten.

(Suriname Mirror/South China Morning Post/G1/AFP/BBC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten