donderdag 19 juli 2018

Dode bij frontale aanrijding auto en vrachtwagen op Martin Luther Kingweg

53-Jarige inzittende auto, Beatrice Afata, komt om het leven bij inhaalactie

Automobilist niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs


De 53-jarige inzittende van een auto, Beatrice Afata, is woensdag 18 juli 2018 na een aanrijding met een Daf truck op de Martin Luther Kingweg overleden. Door de ingeschakelde brandweer werd de vrouuw uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. 

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen - zo meldt de politie - dat het voertuig waarin Beatrice zat over de Martin Luther Kingweg reed, komende vanuit Paranam, richting Paramaribo. Het voertuig werd bestuurd door de 29-jarige D.M.

Op een bepaald moment wilde M. een voertuig inhalen, die linksaf zou slaan. Op dat moment kwam er een vrachtwagen uit tegengestelde richting. Om een botsing te voorkomen, week de truckbestuurder uit naar links richting de berm en op hetzelfde moment week M. ook uit naar rechts met als gevolg de aanrijding.

M. bleek niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Uitwendig heeft hij schrammen opgelopen en klaagde van pijn. Per ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in het AZP.

De truckchauffeur en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden van het Korps Politie Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten