donderdag 19 juli 2018

One Laser Group uit Miami voor regering Curaçao kandidaat-strategische partner van Insel Air

One Laser Group is géén luchtvaartmaatschappij, maar bundeling van meerdere bedrijven in Florida


One Laser Group uit Miami is de partij waar de regering van Curaçao mee in zee gaat als kandidaat-strategische partner van Insel Air. Dit wordt naar verwachting vandaag, donderdag 19 juli 2018, bekendgemaakt door de Ministerraad, aldus het Antilliaans Dagblad.

Het is met name minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling die belast is met het traject om een investeerder te vinden die bereid is (werk)kapitaal, management, materieel en kennis te steken in de particuliere Curaçaose luchtvaartmaatschappij die eind 2016 in grote problemen kwam, mede door het uitblijven van circa 70 miljoen dollar aan betalingen vanuit Venezuela.

One Laser Group is géén vliegonderneming, maar naar verluidt een bundeling van meerdere bedrijven in Florida, waaronder aircargo-management. De investeerdersgroep, bestaande uit onder meer Venezolaanse zakenlieden, bezit zelf evenmin eigen vliegtuigen; die worden geleased.

De afgelopen periode is intensief gesproken met vertegenwoordigers van One Laser. Naar verwachting wordt de groep vandaag gepresenteerd als de partij waar de komende tijd op exclusieve basis mee wordt verder onderhandeld.

Eerder ketste een deal met Synergy Aerospace, onder andere eigenaar van het grote Avianca in Colombia, af. Dat had onder andere te maken met de eis om doorslaggevende zeggenschap. One Laser Group zou genoegen nemen met 49 procent van de aandelen, zoals de wet voorschrijft voor een lokale luchtvaartmaatschappij, in combinatie met een andere wijze van invloed uitoefenen op de sturing van het bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten